Heeft mijn medewerker heeft hulp nodig?


Signalen bij minder functioneren medewerker

Wellicht herkent u dit: U heeft een medewerker die altijd prima functioneert en een prettige collega is. Maar dan merkt u opeens dat de medewerker zich wat afzondert. Ook blijven de prestaties achter bij hetgeen u gewend bent. Misschien zijn er ook wel meer ziektemeldingen.

Alarmbellen

In het voorgaande is het nog lastig de vinger op de zere plek te leggen. Tenslotte hebben we allemaal wel eens een mindere periode. Wanneer u echter zonder waarschuwing vooraf, ineens een bevel tot loonbeslag van deze medewerker ontvangt, dan kan ik u verzekeren dat er veel stress is bij uw medewerker. In heel veel gevallen ligt hieraan een verslaving ten grondslag.

Betrokken werkgever

U als betrokken werkgever heeft duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers hoog in het vaandel staan. Het is dus niet vreemd dat u een oplossing zoekt voor een probleem waar uw medewerker mee kampt. PentaCO helpt u graag bij het oplossen en inzichtelijk maken van deze problemen. Ik help u graag, door bij het aangaan van een gesprek met uw medewerker vast te stellen of een verslaving de oorzaak is van de ontstane problemen. Als dit het geval is kan ik ervoor zorgen dat we in een aantal individuele sessies het probleem in kaart kunnen brengen en ik kan bijdragen aan een duurzame gedragsverandering.

Uw voordelen

Hoe sneller u in staat bent uw medewerker duurzaam te helpen, hoe kleiner de kans dat deze medewerker voor langere tijd door ziekteverzuim uit de roulatie is. Naast het feit dat mijn aanpak er voor zorgt dat uw medewerker sneller weer functioneert zoals u gewend bent. Ook ben ik ervan overtuigd dat een verhoogde loyaliteit van uw medewerker tot gevolg heeft. Dit past mijn inziens volledig bij wat er in de huidige tijd wordt verstaan onder maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik ga dan ook graag met u het gesprek aan om mijn ervaringen met u te delen en te laten zien hoe mijn werkwijze is.