Interventies


Interventie.

U bent partner, vriend of familielid van iemand die vermoedelijk kampt met een gokverslaving. En elke poging om hem of haar zo ver te krijgen om op zoek te gaan naar hulp is tevergeefs geweest.

Inmiddels maakt u zich grote zorgen over hem of haar en ziet tot uw verdriet hoe hij of zij steeds verder afglijdt en meer en meer in de financiële problemen komt. Wellicht heeft u al meerdere malen geld uitgeleend en zijn keer op keer de gemaakte afspraken niet nagekomen. Kortom u bent er helemaal klaar mee. Als u zich hierin herkent is een mogelijke oplossing het organiseren van een interventie.

Wat is een interventie?

Bij een interventie worden familie en/of vrienden van de gokverslaafde bijeen geroepen en wordt een of meer verslavingsdeskundigen uitgenodigd om de interventie te begeleiden. Uiteraard wordt ook de verslaafde uitgenodigd, zonder dat hij op zij van het doel op de hoogte is. Tijdens de interventie spreken de betrokkenen hun zorgen uit en wat het voor hén betekend en stellen hierbij nadrukkelijk een ultimatum. De experts begeleiden het proces en zijn beschikbaar als de emotie wat beginnen op te lopen, ook vertellen zij over hun eigen ervaringen wat vaak een drempelverlagende werking heeft op de verslaafde om te erkennen dat er een probleem is.

Als er inderdaad inzicht komt zullen de expert een pakket van maatregelen voorstellen (o.a. financieel beheer door een vriend of familielid) en welk vorm van therapie het beste gevolgd kan worden.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u hierover vrijblijvend van gedachte wisselen neemt u dan gerust contact met mij op.